Makkelijk Bezwaar
Onbekende bestuurder
Heb jij een boete gekregen voor terwijl jij niet de bestuurder was of de bestuurder onbekend was? Laat ons jouw boete aanvechten. Wij zijn dé specialisten. Wil je het liever zelf doen? Hier tref je punten waar je op moet letten om jouw boete succesvol te kunnen aanvechten.

Is de auto niet meer in jouw bezit en kan je dit aantonen? Dan moet de boete aan jou worden vernietigd. Het voertuig moet dan wel zijn verkocht vóór de datum waarop de verkeersovertreding werd begaan. Om jouw bezwaar te onderbouwen is het goed om het vrijwaringsbewijs mee te sturen. De datum van de vrijwaring moet voor het tijdstip van de overtreding liggen.
Verhuurbedrijven
Als je een auto bedrijfsmatig hebt verhuurd en er wordt met die auto een verkeersovertreding begaan dan kun je de boete aanvechten en moet deze boete worden vernietigd. Het is voor jou als verhuurder makkelijk om aan te tonen dat jij niet zelf in de auto hebt gereden. Het is belangrijk om dan bij jouw bezwaarschrift het verhuurcontract mee te sturen. Het moet volgens de wet wel een contract zijn van maximaal 3 maanden of korter.
“Een verkeersboete kan alleen worden opgelegd aan de bestuurder van een voertuig. De bestuurder is namelijk de overtreder.”
Onbekende bestuurder
Een verkeersboete kan alleen worden opgelegd aan de bestuurder van een voertuig. De bestuurder is namelijk de overtreder. Soms kan alleen niet worden vastgesteld wie de bestuurder was, dan wordt de verkeersboete uitgeschreven aan de kentekenhouder.
Niet meer jouw voertuig
Wanneer het voertuig is gestolen of al voor de verkeersboete op iemand anders naam is gezet, kun je deze boete aanvechten. De verkeersboetes moet volgens de wet namelijk worden vernietigd wanneer je aantoont dat jij niet meer de beschikking over het voertuig had. Dit doe je bij diefstal of joyriding bijvoorbeeld door het toesturen van de aangifte en bij overschrijving van het voertuig door het vrijwaringsbewijs te tonen. Het is wel van belang dat je tijdig bezwaar maakt om deze documenten te kunnen insturen. Wij kunnen jou hiermee helpen.

Verkeersboete zonder te zijn stilgezet?
Volgens de wet moet, als niet kan worden vastgesteld wie de bestuurder is, de boete worden opgelegd aan de kentekenhouder van het voertuig. In de rechtspraak is bepaald dat deze regel zo dient te worden uitgelegd dat een boete niet aan de kentekenhouder mag worden opgelegd, wanneer er een reële mogelijkheid was om de bestuurder van het voertuig tot stoppen te brengen. Dit wordt in het recht ook wel staandehouden genoemd.
Staandehouding verplicht
Staandehouding is dus verplicht, tenzij er geen reële mogelijkheid was om je staande te houden. Wanneer er geen staandehouding plaatsvindt, moet de agent of handhaver dan ook aangeven in het dossier waarom hij dat niet heeft kunnen doen. Met andere woorden: waarom er geen ‘reële mogelijkheid’ is geweest om jou tot stoppen te brengen. Dat moet wel een goede reden zijn. Dat zijn dienst er bijvoorbeeld bijna op zat of omdat hij een bepaalde naderende afslag wilde nemen is niet voldoende. De boete is dan ten onrechte opgelegd.
Staandehouding verplicht, ook tijdens de coronamaatregelen
Veel politieagenten hebben sinds de coronamaatregelen aangegeven geen reele mogelijkheid te hebben gehad tot staandehouding omdat zij dan niet de coronamaatregelen konden naleven. Dat stond zelfs in een werkinstructie. Hier hebben rechters kritisch op gereageerd en meerdere boetes vernietigd. Wanneer een bestuurder in de buitenlucht wordt staande gehouden, dan kan het soms lastig zijn met de coronamaatregelen, maar dat hoeft niet. Zoals een rechter zei: “Hieruit volgt echter niet dat een staandehouding in tijden van corona geen reële mogelijkheid meer is”.
Altijd dossier opvragen
Al deze informatie moet dus in het dossier zijn weergegeven. Jij komt alleen achter deze fouten in het dossier als je het dossier opvraagt. Wij vragen het dossier kosteloos voor jou op als wij bezwaar voor je maken. Als jij zelf een bezwaarschrift wilt indienen dan moet het verzoek om het dossier in het bezwaarschrift staan. Een bijkomend voordeel: misschien lees jij in het dossier andere gronden waarom de boete moet worden vernietigd. Die gronden kun je in een aanvulling op je bezwaarschrift meenemen. Je hebt dan meer kans dat de boete wordt vernietigd. Als wij bezwaar voor jou maken dan vullen wij zelf deze gronden voor jou aan. Daar hoef jij niets voor te doen.
Laat onze specialisten gratis voor jou bezwaar maken
Tot slot kun je deze informatie gebruiken om succesvol bezwaar te maken tegen een boete aan de verkeerde bestuurder. Klik hier als jij wil dat wij gratis voor jou bezwaar maken tegen een verkeersboete of parkeerboete. Wij zijn dé specialisten en nemen jou al het werk uit handen. Meer kans op succes!
- disclaimer: elke verkeers- of parkeerboete is uniek, daarom kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend.