Makkelijk Bezwaar

Boete voor dezelfde overtreding

Heb jij  een boete gekregen voor twee keer dezelfde overtreding? Laat ons jouw boete aanvechten. Wij zijn dé specialisten. Wil je het liever zelf doen? Hier tref je punten waar je op moet letten om jouw boete succesvol te kunnen aanvechten.

Dezelfde gedraging

Het kan zijn dat je twee keer een boete heb gekregen terwijl je zelf denkt dat je maar één keer iets verkeerd hebt gedaan. Dan bestaat er een kans dat één van de boetes onterecht is opgelegd. Uit de brief van het CJIB kun je opmaken voor welke gedraging je een boete hebt gekregen.

Wanneer de tijdstippen van beide boetes erg dicht bij elkaar liggen, dan is de kans groot dat jij niet de mogelijkheid hebt gehad om je gedrag te corrigeren.

Mogelijkheid tot veranderen

Wanneer gaat het nu om een en dezelfde gedraging? Allereerst moet er een redelijke mogelijkheid tot correctie van de gedraging (bv. de gereden snelheid) zijn geweest. Als jouw auto verkeerd geparkeerd stond terwijl jij zelf op vakantie was, dan heb jij niet de mogelijkheid gehad om het gedrag te corrigeren.

Tijd tussen de overtredingen

Ten tweede wordt gekeken naar de tijd tussen de verschillende overtredingen. Als er maar enkele seconden tussen de verschillende verkeersovertredingen zit dan heb jij niet de gelegenheid gehad je gedrag te wijzigen en is het oneerlijk om daarvoor twee verkeersboetes uit te schrijven.

Was er sprake van een nieuwe verkeerssituatie?

Tot slot speelt ook een rol of je in de tussentijd in een nieuwe verkeerssituatie terecht bent gekomen. Bij een nieuwe verkeerssituatie kun je namelijk wel opnieuw een boete opgelegd krijgen.

Het kan ook gebeuren dat je eerst van de politie, en later van de gemeente een boete opgelegd krijgt voor hetzelfde feit. In die gevallen dient een van de twee boetes vernietigd te worden.

“Wanneer de tijdstippen van beide boetes erg dicht bij elkaar liggen, dan is de kans groot dat jij niet de mogelijkheid hebt gehad om je gedrag te corrigeren.”

Was er sprake van een nieuwe verkeerssituatie?

Tot slot speelt ook een rol of je in de tussentijd in een nieuwe verkeerssituatie terecht bent gekomen. Bij een nieuwe verkeerssituatie kun je namelijk wel opnieuw een boete opgelegd krijgen.

Het kan ook gebeuren dat je eerst van de politie, en later van de gemeente een boete opgelegd krijgt voor hetzelfde feit. In die gevallen dient een van de twee boetes vernietigd te worden.

Onduidelijke verkeerssituatie

In beginsel ben je al bestuurder verantwoordelijk om je aan de verkeersregels te houden. Er zijn natuurlijk situaties denkbaar waarbij die verkeerssituatie niet duidelijk was. Het kan bijvoorbeeld zijn dat belangrijke verkeersborden ontbreken of verkeerd zijn geplaatst. Daarnaast komt het voor dat borden zijn afgeplakt waardoor de verkeerssituatie voor jou als bestuurder niet goed zichtbaar was. Wanneer dit het geval is, is het goed om de boete aan te vechten. Het is dan wel van belang dat je kan aantonen dat in jouw geval de verkeerssituatie onduidelijk was. In sommige gevallen kan een grote hoeveelheid boetes op korte termijn door meerdere weggebruikers dit bewijs al voor jou leveren, maar soms kan het ook helpen om zelf nogmaals langs de weg te rijden om de onduidelijke situatie vast te leggen en mee te sturen met het bezwaar.

Altijd dossier opvragen

Al deze informatie moet dus in het dossier zijn weergegeven. Jij komt alleen achter deze fouten in het dossier als je het dossier opvraagt. Wij vragen het dossier kosteloos voor jou op als wij bezwaar voor je maken. Als jij zelf een bezwaarschrift wilt indienen dan moet het verzoek om het dossier in het bezwaarschrift staan. Een bijkomend voordeel: misschien lees jij in het dossier andere gronden waarom de boete moet worden vernietigd. Die gronden kun je in een aanvulling op je bezwaarschrift meenemen. Je hebt dan meer kans dat de boete wordt vernietigd. Als wij bezwaar voor jou maken dan vullen wij zelf deze gronden voor jou aan. Daar hoef jij niets voor te doen.

Laat onze specialisten voor jou bezwaar maken

Tot slot kun je deze informatie gebruiken om succesvol bezwaar te maken tegen een boete voor dezelfde overtreding. Klik hier als jij wil dat wij gratis voor jou bezwaar maken tegen een verkeersboete of parkeerboete. Wij zijn dé specialisten en nemen jou al het werk uit handen. Meer kans op succes! 

  • disclaimer: elke verkeersboete is uniek, daarom kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend.